INOCULANT

Краток опис:

INOCULANT   The inoculant can promote graphitization, reduce white cast tendency, improve the graphite morphology and distribution, increase the number of eutectic regiment, refining matrix organization, and improve the plasticity and toughness of the product. It can be divided into different types ,such as: SI-BA, SI-ZR, SI-BI and so on. Specification Sheet: SPC. CODE NO. Si(%) Ba(%) Bi(%) Sr(%) Ca(%) Al(%) Fe(%) HSY-1 70-75 1.0-1.5 / / 1.0-1.5 ≤ 1.0 ...


детали за производот

Тагови производ

INOCULANT

 

На inoculant може да се промовира графитизација, намалување на бели фрлија тенденција, подобрување на графит морфологија и дистрибуција, да се зголеми бројот на максимален степен на спојување полк, организација рафинирање матрица, како и подобрување на пластичност и цврстина на производот. Тоа може да се подели во различни видови, како што се: SI-БА, SI-ZR, СИ-БИ и така натаму.

Спецификација на состојба:

СПЦ.

КОДЕКС NO.

Si (%)

Ba (%)

Bi (%)

Sr (%)

Ca (%)

Al (%)

Fe (%)

HSY-1

70-75

1,0-1,5

/

/

1,0-1,5

≤ 1.0

биланс

HSY-2

70-75

2,0-2,5

/

/

1,0-1,5

≤ 1.0

биланс

HSY-3

62-68

/

0,8-1,2

/

1,8-2,4

≤ 1.0

биланс

HSY-4

68-75

/

/

0,8-1,2

≤ 1.0

≤ 0,5

биланс

* Спецификацијата исто така може да се бара на побарувачката на потрошувачите


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи

    
    WhatsApp Онлајн Chat!